ARCHIEF

dinsdag 11 oktober 2011

waterproof???

Mc Donald's Taupo, 12 oktober

Vannacht wederom onrustig geslapen door de hevige regenval en pittige windstoten (lees: shit weer). Het tentje houdt ons droog maar begint onder deze omstandigheden op verschillende plekken door te slaan. Nog even in de thermal pools gesprongen en daarna het hele zooitje in de auto gegooid en naar Taupo gereden. Hier zullen we vandaag de "Huka Falls" bezichtigen en vervolgens doorrijden naar "Whakapapa" waar we ook opzoek gaan naar een kamer of iets dergelijks want het plan is om vannacht goed te slapen! 


kort verslag van de voorgaande dagen:

9 oktober
Gisteren na ons verslag op zoek geweest naar de PERFECTE camp spot in de bush van het “Coromandel Forest Park”. Op een onverhard stuk van een kilometer of 20 onze huurauto mishandeld en ter onverrichte zaken teruggekeerd naar Thames omdat de campsites gesloten waren voor onderhoud. Uiteindelijk een plekje gevonden op Dicksons campsite net boven Thames.

10 oktober
Vandaag zijn we van Thames naar Rotorua gereden. Onderweg gestopt bij de Okere Falls. In Rororua zijn we naar de plaatselijke vvv gegaan en hebben daar wat foldertjes opgehaald over de dingen die er in de buurt te doen zijn. Daarna zijn we naar een mooie basic camping(kje)  gereden aan Lake Okareka. Heel mooi uitzicht. Tentje opgezet en daarna even terug gereden naar Burried Village. Terug naar de camping en daar onder een overkapping eten gemaakt. ’s Nachts heeft het tentje zijn vuurdoop gehad wat regen betreft, het stort regende en waaide onafgebroken, wat een weer. Wij zijn hier dan ook zo’n beetje de enige gekken die in een tentje slapen.


11 oktober
Vanochtend vroeg opgestaan en naar Waikite Valley gereden. Daar hebben we ons tentje opgezet en zijn vervolgens naar Wai-o-Tapu gereden voor een bezoek aan de Thermal Pools en de Lady Knox Geyser. De Geyser viel een beetje tegen, want er komt gewoon een mannetje die een stuk zeep in het gat gooit waardoor de natuurlijke waterspanning tussen twee warmwaterbronnen wordt opgeheven. Omdat de onderste bron een stuk warmer is dan de bron er boven gaat de geiser spuiten. En daar zit je dan met een hele kudde toeristen naar te kijken J. Vervolgens rondgelopen tussen de Thermal Pools die allemaal mooie kleuren hebben. Alles op lavagrond dus ruikt lekker naar rotte eieren. Vervolgens zijn we zelf heerlijk in allerlei lekkere badjes gaan zitten op de camping. Het water van die zwembadjes komt uit een natuurlijke bron met kokend heet water en wordt via een bepaald afkoelingsproces naar verschillende baden met verschillende temperaturen geleid. Echt heerlijk, helemaal als het zoals nu regenachtig is hier. Morgen gaan we richting Lake Taupo!

Het rijden aan de linkerkant gaat overigens goed (afkloppen J.) Rolf rijdt voornamelijk (Gerda heeft een keer de auto verplaatst op de camping J én automaat, én stuur aan de verkeerde kant, én iedereen rijdt aan de verkeerde kant van de weg, dus het is voor iedereen beter dat Rolf rijdt J.)

Het weer nu is niet zo heel goed (lees in de ochtend droog en vanaf de middag onafgebroken  regen) het schijnt dat het na morgen (woensdag) beter gaat worden.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey jongens! Klinkt mooi daar in Nieuw Zeeland, maar wat jammer dat t weer niet meewerkt... We hopen dat het snel opklaart daar! Je kan je maar zo lang blijven vermaken in de regen...

Hier gaat Ramon van t weekend de bestrating onder de patio doen, dus dan kan er tegen de tijd dat jullie komen in ieder geval goed gezeten worden (moeten jullie wel de rest van de omliggende zandbak negeren...) ;)

Nou ja, we duimen dat t weer opklaart in ieder geval,

Liefs uit Oz

Rolf zei

Heey there! Ja de regen blijft maar aanhouden we zijn dan ook gevlucht naar een cabin... Hopen dat het binnenkort iig droger wordt! Hebben jullie nog gelegenheid gehad om te kijken of er een camping bij jullie in de buurt is? Anders is een camping of hostel in Perth misschien de beste optie.
Tot over een kleine maand, gezellig!

Groeten vanuit een drijfnat Wakapapa