ARCHIEF

zondag 9 oktober 2011

Vertrokken uit Auckland


Hello there!
Hier weer even een tussenstand.

Na 2 dagen de buurt en centrum per voet verkend te hebben vandaag onze Wheels opgehaald en Auckland achter ons gelaten. Voor de nieuwsgierigen het is een Holden (Opel) Cruze.

Het landschap ten oosten van Auckland doet een beetje Milka-koe achtig aan en bestaat uit mooie slingerende plattelandswegen. De Highway stelt niet meer voor dan een soort provinciale weg waar de afslagen gewoon zijwegen/straten zijn. Het links rijden gaat beter dan verwacht, oversteken is moeilijker :-P

Onderweg gestopt bij een lokale Farm Markt waar je jezelf echt even tussen de Nieuw Zeelanders voegt.

Momenteel staan wij als echte Zeeuwen internet af te tappen bij de Mc Donald’s in Thames hehe. Het leven hier is vrij duur, voor zover wij dat kunnen inschatten natuurlijk. Voor een lullig tasje boodschappen bij de goedkoopste supermarkt (Pak’nSave) ben je al gauw een dollar of 60 verder. Het geld vliegt hier zonder dat je echt iets bijzonders doet je zakken uit.

Het weer is wisselvallig en varieert van een graad of 20 overdag tot een graad of 10 ’s nachts. Voor vandaag gaan wij proberen ons tentje op te zetten in de bush van het Coromandel Forest Park. Morgen zakken we af richting Lake Taupo waar wij de “Tongariro Alpine Crosssing” willen gaan lopen. De track is door sneeuwval niet altijd open voor amateurs, dus fingers crossed!

Groeten van ons uit een nu regenachtig Nieuw Zeeland!


3 opmerkingen:

Marianiez zei

A goeie dag eempjes!

Leest en ziet er goud uut laiverds!
Mocht er sneeuw liggen is misschien een skisafari een optie??

Heel veel succes met de beklimming!

Dikke tuut!
Marianiez

M&M zei

Dag lieverds!
Mooi begin van een hopelijk nog mooiere reis! Vet waggie onder de kont, toch wat anders dan een Opeltje Corsa of een Nissan Micra die je hier meestal huurt... ;-)

En... een aangename afwisseling om mooie verhalen van een andere plek te lezen in plaats van ze zelf te moeten schrijven... :-p We're loving it!

Dusse, blijf schrijven en vooral: geniet!

Kus!
M&M

Anoniem zei

G en R
We volgen jullie op de kaart
En de fotos zijn ook goed.Ga zo voort groetjes uit een regenachtige groningen
moeke