ARCHIEF

vrijdag 30 december 2011

Summer nights @Sydney



Hotelkamer Sydney 30-12-2011

body board Ulladulla
Sky Tower Sydney
We moeten even graven om terug te halen wat we allemaal gedaan hebben na het laatste stukje wat we geplaatst hebben..... In Ulladulla was het een beetje regenachtig. 's Nachts regende het en overdag bewolkt met een zonnetje, maar wel lekker warm. We besloten dus om lekker te gaan bodyboarden. Heel erg leuk om te doen, maar soms kunnen die golven je best wel verrassen. Ik kreeg op een gegegeven moment zoveel water over me heen en werd zo hard tegen de bodem gesmeten, dat ik besloot dat met een boekje op het strand ook wel erg relaxed was. Surfdude Rolf was uiteraard niet uit het water te slaan. Via Kiama zijn we vervolgens naar Sydney gereden. Daar hebben we in een buitenwijk op de camping gestaan en daar moesten we onze vrienden van Europcar weer met een bezoekje vereeren om de auto te laten zien. In tegenstelling tot Nieuw Zeeland hebben we hier geen navigatiesysteem en niet zonder trots vertel ik dan ook dat ik (Gerda) ons met een paar slechte plattegronden naar Down Town Sydney heb geleid. Uiteraard was dit niet gelukt zonder de uitstekende chauffeurskunsten van Rolf :)
Kerstavond in tentje
Daarna gingen we richting New Castle. We waren een beetje bang gemaakt dat alle campings volgeboekt zouden zijn want het was inmiddels kerstavond. We vonden in een foldertje een camping waar geen campers mochten staan, dus dachten we dat dat een rustige camping zou zijn. We besloten het er maar op te gokken en er naar toe te rijden. In een gehucht "Mount White" moesten we een lange bochtige weg naar beneden die ook nog een vol met gaten en kuilen zat. Beneden aangekomen werden we aangenaam verrast door een leuke camping aan de rivier met meer dan genoeg ruimte. Prima dus! De volgende dag was het eerste kerstdag, dus op naar New Castle. We werden warm ontvangen door Mark en Dorien voor een heerlijke kerstlunch en voor het eerst sinds lange tijd een bed. Wauw een echt bed met schone lakens. Heel erg leuk om te zien waar ze wonen en om bij te kletsen, het was inmiddels zo'n 15 jaar geleden! Tweede kerstdag gingen we weer richting Sydney na een nacht in "The Entrance" en nog een nacht in Mount White. Ons tentje hebben we in Mount White achtergelaten bij een groep vrienden die daar op vakakantie waren en die ons uit nodigde om in het donker de rivier op te gaan met een speedbootje. Omdat het de laatste dagen 's nachts af en toe regende merkte we dat het een klein beetje begon te lekken, dus het grondzeil werd getransformeerd tot een extra dekzeiltje :)

after surf dinner @ Ulladalla

En nu, nu zijn we in Sydney! Eergisteren hebben we de auto ingeleverd en ons geinstalleerd in het hotel wat beschreven staat in een van de eerste stukjes op dit blog. Gisteren en vandaag hebben we de stad bekeken vanaf het water en vanuit de sky tower. Morgen is het al weer oudjaarsdag en proberen we een plaatsje te bemachtigen in het park tegenover The Harbour Bridge en The Opera House. Door de grote drukte hier betekent dit dat we daar morgen vroeg bij moeten zijn! De zomer begint nu pas echt door te komen in Australie en bedient ons (eindelijk) met warme zomer avonden!

Voor iedereen alvast een fantastisch 2012 en tot snel!!! 

1 opmerking:

Lenneke zei

Alvast een heel gelukkig nieuwjaar! (bij jullie eerder dan bij ons, hihi)
Dikke knuffel vanuit een heel wit Oostenrijk
xLen