ARCHIEF

maandag 17 oktober 2011

gearriveerd in Wellington

Starbucks, Wellington 17 oktober 17:30


Vanochtend scheen ie, de zon! Om 14:00 gearriveerd in Wellington en even gekeken waar wij morgen ochtend vroeg de ferry moeten nemen (07:00 inchecken!) Momenteel zitten we te schuilen achter een kop choco en koffie en brengen we jullie weer even op de hoogte van de afgelopen dagen...


vrijdag 14 oktober
Toen we vanochtend wakker werden regende het helaas (alweer). Dus eerst maar rustig gedoucht en gegeten. Daarna zijn we gaan rijden. We hebben besloten om de grotten van Waitomo maar over te slaan. In eerste instantie wilde we daar wel naar toe gaan, maar het is nu een beetje uit de richting en we begrepen dat het een beetje tegen zou vallen. Dus het werd eigenlijk een beetje iene-miene-mutte en we besloten om richting Ahititi te gaan. Dus de Navigator ingesteld op kortste route (binnendoor) en rijden maar. Nou dat was de moeite waard. Prachtige kronkelweggetjes over de zogeheten “forgotten Highway” tussen de schoapjes door. Vlakbij Tongaporutu hebben we de Three Sisters gezien en zijn vervolgens doorgereden naar Mokau. Daar hebben we een super gave maar ook super muffe cabin aan zee gehuurd (we zaten in die oranje.) Het ziet er niet uit van binnen, maar is warm en staat op een hele mooie locatie!

zaterdag 15 oktober
Zonnetje schijnt! We gaan onderweg naar Wanganui. Vanuit daar willen we een dagtochtje doen naar de "Bridge to Nowhere". Rolf heeft contact gehad met een gids en die vertelde dat hij zaterdag niet gaat en dat we zaterdagavond maar even moeten bellen. Omdat we onderweg toch weer een paar buitjes krijgen besluiten we om weer een cabin te huren. Deze schelen niet zo heel veel in prijs met een kampeerplaats en je ligt in ieder geval droog. Een cabin is een klein hokje met in ieder geval een twee persoonsbed en als je geluk heb zit er ook nog een keukentje en koelkast in. Zaterdagavond een paar gidsen gebeld en eentje gaat in ieder geval zondag.

zondag 16 oktober
Om 06:30 ging de wekker. Snel wat gegeten en de spullen weer in de auto. We moesten ongeveer twee uur rijden naar Pipiriki over the old river road en daar zijn we vervolgens met een supersnelle speedboat over de rivier “the Wanganui” geknald richting the bridge. Omdat het nog voorseizoen is waren we de enige gasten van onze gids “Ken”. Na ongeveer een half uur varen, langs hele steile metershoge rivieroevers waarlangs watervallen naar beneden komen, moesten we nog een half uur lopen door het regenwoud en toen kwamen we bij de “bridge to nowhere” In het kort het verhaal: Brug is gebouwd door en voor de boeren die in dat gebied kwamen te wonen en als belangrijkste transportader moest gaan fungeren. Tegen de tijd dat de brug klaar was, was iedereen vertrokken. Dus nu is het een soort van spookbrug. Ken heeft nog verschillende dingen uitgelegd en Rolf vertelde dat ik ben opgegroeid op een boerderij. De ouders van Ken zijn ook farmers geweest. Hij wilde weten hoeveel schapen we thuis hebben en vroeg wie deze scheert. Hij was erg onder de indruk toen ik vertelde dat mijn moeder dat doet, dus wie weet krijg je nog wel een huwelijksaanzoek vanuit Nieuw Zeeland mama :-)

Daarna doorgereden richting Wellington. We hebben de ferry een dagje vervroegd, dus nu gaan we overmorgen (18-10) naar het Zuidereiland. We zijn nu op drie uur afstand van Wellington in Taihape en gaan we willen vanavond naar de rugbywedstrijd tussen Nieuw Zeeland en AustraliĆ« kijken. Het is de halve finale. 


4 opmerkingen:

maris zei

Klinkt helemaal fantastisch! Heerlijk om te lezen, terwijl ik saai achter mijn bureautje zit te werken, haha!!

Liefs Maris

Lenneke zei

Bah.. wat zonde van het weer! ik duim voor heel veel zonnetjes (en ook een paar voor hier in nat-nederland).

dikke kus!

Anoniem zei

Hoe zit het met de kiwies groeien die daaroveral? En zie je ook border collies lopen bij de schapen .Groetjes moeke

Anoniem zei

Hallo vakantiegangers,

Zo te lezen hebben jullie het geweldig naar de zin. Wat een prachtig land is het zo aan de foto's te zien. Alleen jammer van het weer. Wij vinden het ook leuk de verhalen te lezen. Zo zijn wij ook een beetje met jullie mee op vakantie. Geniet er van. Dikke kus en een stevige poot van R en R.